Stemar groep

Blog

De eigenaardigheden van een Stemar project 

Een Stemar huis staat als een huis. Een van onze drijfveren is dat de projecten die wij ontwikkelen na 10 jaar nog steeds hetzelfde eruit ziet. Dat betekent dat duurzame bouw en kwaliteit bij ons hoog in het vaandel staat. Bovendien gaan wij niet altijd voor de goedkoopste opties of materialen. Dat maakt dat je onze Stemar projecten kunt herkennen aan een aantal eigenaardigheden, zo heeft elke woning architectonisch een aantal eigenschappen waardoor het meer uitstraling krijgt. 

De eigenaardigheden van een Stemar project: 

1. Duurzame bouw 

Als Stemar groep geloven wij in duurzame bouw. Zo zetten wij in op het gebruik van duurzame materialen. Zo kunnen steeds meer materialen die we gebruiken in de toekomst hergebruikt worden.  
In de Ambachtse Zoom gaan we duurzame bouw bedrijfsmatig toepassen. Zo wordt er geen gas meer gebruikt, waardoor we andere toepassingen inzetten, zoals de warmtepomp, een regenton voor hergebruiken van water of zonnepanelen. Bovendien zal de bedrading stekkerbaar gemaakt worden. Dit zijn grote innovaties in de bouwwereld, waarbij wij het belang inzien van het verduurzamen van onze projecten. Zo leverden wij ons project De Residentie op met een EPC van 0,26. Met deze lage energieprestatiecoëfficiënt is inzichtelijk gemaakt dat de woningen bijna energieneutraal gebouwd zijn, met de toepassing van onder andere vloerverwarming en zonnepanelen. Zo ervaren de bewoners veel comfort en profiteren ze van de lage energiekosten. 

2. Stootvoegloos metselwerk 

Binnen het metselwerk zijn er meerdere methodes om de muren op te trekken. Zo zijn er bijvoorbeeld bepaalde technieken die goedkoper zijn omdat er minder stenen nodig zijn. Als Stemar groep houden wij van de chiquere uitstraling dat stootvoegloos metselwerk met zich mee brengt. Concreet betekent het dat in het metselverband een minimale sprong wordt gecreëerd tussen de stenen, ook wel een klezoor genoemd. Op deze manier liggen de stenen per laag ‘koud’ tegen elkaar, waarbij de stootvoegen niet gevoegd worden. Dat heeft naast de uitstraling verschillende voordelen, namelijk de optimale ventilatie van de spouw en een duurzamer metselwerk omdat er niet gevoegd hoeft te worden. 

3. Dakoverstek 

Elk Stemar huis heeft een dakoverstek, het zogenaamde stuk dak wat buiten de gevel uitsteekt. Deze typerende eigenschap zorgt dat de woning meer body heeft en zo een luxere uitstraling geeft. Bovendien beschermt het overstek de gevels tegen neerslag, biedt het schaduw in de zomer en voorkomt het dat de zon overal naar binnen kan dringen. 

4. Zinken HWA

De hemelwaterafvoeren bij elk Stemar project zijn in zink uitgevoerd, zowel bij starters- als bij vrijstaande woningen. Zinken hwa’s hebben als voordeel dat ze minimaal 30 jaar lang dezelfde kleur en uitstraling behouden. Bovendien zijn de 100% recyclebaar, de cradle-to-cradle productie van zink is standaard. Dat betekent dat 100% hergebruikt wordt. Nog een voordeel van een zinken regenpijp is dat deze veel minder snel lekt dan pvc, bovendien zet het veel minder uit. En natuurlijk ziet het er fantastisch mooi uit! De uitstraling die elk Stemar project verdiend. 

5. Het betonnen zetrandje

De Stemar projecten kenmerken zich door 1 of meerdere betonnen randjes, ook wel een zetrandje genoemd. Deze zetrandjes hebben geen functie, buiten dat ze een mooie uitstraling genereren. Het toepassen van deze bouwmethode heeft alles te maken met de kwaliteit die we als Stemar groep mee willen geven aan onze projecten. 

6. Standaard dakopbouw 

Bij een 2 onder 1 kap woning levert Stemar groep standaard een garage met een dakopbouw. Zo kan men kiezen tussen bijvoorbeeld 4 slaapkamers op de eerste verdieping of 3 slaapkamers met een 2e badkamer. Zo kunt u met de bouw van het huis aansluiten bij uw huidige levens- of gezinsfase of wat in de toekomst wenselijk is. 

7. De meest gevraagde opties nemen wij al mee in het project

Als Stemar groep denken wij graag praktisch mee in de inrichting, zo nemen wij de meest gevraagde opties al mee in de ontwerpfase. Zo denken wij vanuit de doelgroep, wat zijn de wensen in de diverse levensfase van de bewoners. Met bijvoorbeeld jonge kinderen of tieners en met oog op toekomstig gelijkvloers wonen. Door bijvoorbeeld de standaard dakopbouw kunt u op de eerste verdieping een tweede badkamer plaatsen en zijn alle drie de slaapkamers even groot. Dat heeft zeker voordelen bij de verdeling van de kamers onder de kinderen. 

Zo denken wij graag betrokken mee om een prachtig duurzaam huis op te leveren, waar u met veel plezier kunt wonen. Als Stemar groep hebben we altijd oog voor ruimte en kwaliteit. Zo bewegen we met de markt mee, waarbij we in de toekomst wellicht andere prioriteiten stellen om zo aan te sluiten bij de vraag van u als onze klant. Bent u op zoek naar tips rondom het bouwen van een nieuw huis? Lees dan onze blog De 10 tips voor het bouwen van uw droomhuis.

Terug naar alle inspiratie

Contact opnemen

Wij maken graag kennis met u!

Wellicht bent u benieuwd naar onze portfolio of zoekt u nu een woning en bent u benieuwd naar onze (komende) projecten. Of u bent (op termijn) op zoek naar een nieuw bedrijfspand of kantoor met specifieke kenmerken, voelt u vrij contact met ons op te nemen.

Klanten voor wie wij werken