Over ons

Stichting Wings

Sinds 2006 actief

Vanuit het verlangen van familie van Wingerden om hoofdzakelijk in Hendrik-Ido-Ambacht van betekenis te zijn is in 2006 Stichting Wings opgericht. De stichting heeft als doelstelling organisaties en privé personen te ondersteunen die zich inzetten ten behoeve van charitatieve projecten en/of noden die betrekking hebben op kinderen, eenzamen, minder bedeelden en gehandicapten. 

Werkzaamheden Stichting Wings
De stichting tracht dit doel te verwezenlijken door het in de ruimste zin faciliteren, ondersteunen en adviseren, alsmede door het doen van giften in geld of natura, alsmede door de locatie Wielstaete (deels) tegen gereduceerd tarief ter beschikking te stellen. Bovendien richt de stichting zich op het verstrekken van leningen en andere vormen van financiering aan organisaties die de doelstelling van de stichting onderschrijven. 

De Wielstate
Stichting Wings ziet haar eigen onroerend goed locatie Wielstate te Hendrik Ido Ambacht vooral als middel om haar doelstelling optimaal te kunnen realiseren. Na de aankoop van het onroerend goed Wielstaete in 2012 is dit pand dan ook actief ingezet ter verwezenlijking van haar doelstelling door het te verhuren aan welzijnsorganisaties en/of charitatieve projecten in de regio, waarmee ook gezamenlijke charitatieve projecten kunnen worden uitgevoerd. Bovendien streeft Stichting Wings ernaar jaarlijks te investeren in sociale activiteiten in Wielstaete om op die manier het sociaal rendement van deze locatie nog te vergroten. 

Stichting De Blije Borgh
In stichting De Blije Borgh heeft Stichting Wings voor de middellange termijn een betrouwbare en ervaren welzijnszorgorganisatie als huurder voor het gehele pand gevonden die haar maatschappelijke doelstelling deelt en die de dagelijkse exploitatie van Wielstaete tot volle tevredenheid verzorgt. 

In Pand Wielstaete zijn inmiddels, onder coördinatie van De Blije Borgh, vestigingen aanwezig van de wijkverpleging, tafeltje dek je, de wereldwinkel, de volksuniversiteit en fysiotherapie. Ook worden op dagelijke basis diverse activiteiten verzorgd, waaronder ontmoetings- en informatiebijeenkomsten voor de doelgroep. Stichting Wings tracht jaarlijks tezamen met De Blije Borgh kleinschalige projecten te realiseren.

Bent u benieuwd of uw organisatie of initiatief in aanmerking komt van support, in welke hoedanigheid dan ook, dan kunt u via de website van Stichting Wings contact opnemen met het bestuur.

Stichting Wings heeft ook in 2020 weer een mooie financiële bijdrage kunnen leveren aan:

  • De voedselbank
  • Kerst in Stappen te Hendrik-Ido-Ambacht
  • Hospice de Cirkel
  • Stichting Present
  • Albert Schweitzer ziekenhuis – Eftelingproject voor kinderen met diabetes
  • Zorgorganisatie De Blije Borgh
  • Jeugdspeelpark in Hendrik-Ido-Ambacht

Recente projecten

AX3A1641
opgeleverd

De Residentie
in Hendrik-Ido-Ambacht

Appartementencomplex met 17 luxe, zeer royale appartementen en 6 prachtige, ruime penthouses

Contact opnemen

Wij maken graag kennis met u!

Wellicht bent u benieuwd naar onze portfolio of zoekt u nu een woning en bent u benieuwd naar onze (komende) projecten. Of u bent (op termijn) op zoek naar een nieuw bedrijfspand of kantoor met specifieke kenmerken, voelt u vrij contact met ons op te nemen.

Klanten voor wie wij werken