Over ons

Historie

Waar is het allemaal begonnen?

Het familiebedrijf is opgericht in april 1963 door de heer Arie van Wingerden senior. Hij was van oorsprong timmerman en besloot op 29-jarige leeftijd voor zichzelf te beginnen.

De grote werkplaats met hypermoderne houtbewerkingsmachines 
Samen met zijn broer Adri van Wingerden en een andere timmerman nam Arie als onderaannemer werk aan. Na enkele jaren vanuit een kleine werkplaats te hebben geopereerd, kreeg Arie senior - een rasechte Ambachter - in 1967 de mogelijkheid een stuk grond te kopen op het nieuw te realiseren industrieterrein in Hendrik-Ido-Ambacht. Aan de Nijverheidsweg 33A werd een nieuw pand met woonhuis gebouwd met daarin tevens een grote werkplaats met hypermoderne houtbewerkingsmachines. Broer Adri gaf sturing aan de werkplaats. De werkzaamheden bestonden eind jaren ’60 begin jaren ’70 hoofdzakelijk uit verbouwingen en de nieuwbouw van vrijstaande bungalows en kleinschalige loodsen met kantoortjes.

Van verbouwingen en kleinschalige nieuwbouwprojecten, naar grotere projecten 
Na het vele jaren succesvol bouwen van dit soort kwaliteitsprojecten, werd het bouwbedrijf langzamerhand ook steeds meer uitgenodigd voor grotere projecten. Door deze groei zag het bouwbedrijf zich wederom genoodzaakt om in relatief korte termijn uit te zien naar een grotere huisvesting. Zo kwam de familie in 1976 tot de aankoop van het perceel Nijverheidsweg 64 ter grootte van 3.300m². Hierop werd een grote bedrijfshal met kantoren en een appartement gebouwd. Omdat de hal veel te groot was voor de werkplaats van het bouwbedrijf zocht de familie naar een geschikte vulling voor de ruim 1.000 m² die op dat moment over was.

De uitgelezen kans om een bouwmarkt te beginnen
Door de toenemende vraag van particulieren naar hout, plaatmateriaal en ijzerwaren kwamen Arie senior en zijn vrouw Adrie op het idee om een bouwmarkt te beginnen. Zij sloten zich aan bij de franchiseorganisatie Karwei en op 21 januari 1977 opende Karwei Hendrik-Ido-Ambacht haar deuren. Familiebedrijf Van Wingerden was opnieuw ambitieus en vooruitstrevend want de bouwmarkt was op dat moment pas de zevende Karwei-vestiging van Nederland. Ondertussen groeide het bouwbedrijf gestaag verder en werden de eerste woningbouwprojecten zelfstandig ontwikkeld en gerealiseerd.

Bedrijfsovername van Arie senior naar Arie junior, met een revolutionaire stap als gevolg
In november 1983 is het bedrijf voortgezet door Arie van Wingerden junior, zoon van Arie senior en tweede generatie van de familie. Hij ontwikkelde al snel een eigen visie over waar de kansen van de toekomst lagen. Arie junior wilde vanzelfsprekend het bestaande bouwbedrijf met de bouwmarkt vergroten. Maar hij wilde meer en koos voor uitbreiden in de breedte om meer continuïteit en flexibiliteit te creëren.

“Arie junior ondernam met zowel een bouwbedrijf als een architectenbureau met projectontwikkeling, vastgoed en exploitatie van bouwmarkten.”

De vooruitstrevende stap richting projectmanagement
Zo startte Arie junior naast de bestaande activiteiten een eigen architectenbureau, in die tijd een revolutionaire stap. Deze combinatie van bedenken en bouwen heet tegenwoordig projectontwikkeling, maar was in die tijd voor het familiebedrijf Van Wingerden vooruitstrevend. Na een eerste grote opdracht zette de groei door naar meer grotere en seriematige woningbouw en steeds omvangrijkere projecten in de utiliteitsbouw.

“Uitbreiden in de breedte om meer con­tinuïteit en flex­ibiliteit te creëren.”

Stemar groep, het begin van de derde generatie Van Wingerden
Ondertussen veranderde de bouwwereld. Als gevolg van strategische keuzes richting de toekomst en de focus op de derde generatie Van Wingerden is in 2004 besloten om het bouwbedrijf en architectenbureau te verkopen. Vanuit het verlangen lokaal maatschappelijk betrokken te zijn richtte familie van Wingerden in 2006 de Stichting Wings op. Sinds de zomer van 2007 staan de kinderen van Arie junior, Stefan van Wingerden en Mariëlle van Vliet-van Wingerden, mede aan het roer van het familiebedrijf. Zij hebben de keuze gemaakt om zich op twee bedrijfsonderdelen toe te leggen, namelijk projectontwikkeling en  vastgoed. De nieuwe naam wordt Stemar groep, een modern bedrijf dat de ambities van haar klanten ontwikkelt.

Een nieuwe tak van sport
In 2015 zijn Stefan en goede vriend Marc van de Haar letterlijk een nieuwe tak van sport begonnen. Na het opstellen van de eerste business case in 2015 openden op 1 januari 2017 de eerste sportclub van MYLIFE haar deuren. Namelijk in Berkel & Rodenrijs. Inmiddels is deze keten uitgegroeid tot acht sportclubs, met oog op nog meer vestigingen in de toekomst. MYLIFE is meer dan een sportclub, namelijk een unieke training- en wellness locatie voor een ieder voor wie sporten onderdeel is van een uitgebalanceerd leven.

Kortom
De Stemar groep is een familiebedrijf waarbij het bouwen van, met en aan relaties en gebouwen voorop staat om te kunnen komen tot een uniek op maat klantgericht project waar we met elkaar trots op zijn, nu en in de toekomst.

Recente projecten

AX3A1641
opgeleverd

De Residentie
in Hendrik-Ido-Ambacht

Appartementencomplex met 17 luxe, zeer royale appartementen en 6 prachtige, ruime penthouses

Contact opnemen

Wij maken graag kennis met u!

Wellicht bent u benieuwd naar onze portfolio of zoekt u nu een woning en bent u benieuwd naar onze (komende) projecten. Of u bent (op termijn) op zoek naar een nieuw bedrijfspand of kantoor met specifieke kenmerken, voelt u vrij contact met ons op te nemen.

Klanten voor wie wij werken