Stemar groep

Nieuws

Stemar groep bestaat 60 jaar!

Met trots blikken we terug naar het ontstaan van Stemar groep.

In april 1963 richtte Arie van Wingerden senior het familiebedrijf op. Als timmerman besloot hij op 29-jarige leeftijd voor zichzelf te beginnen. Door de jaren heen heeft het bedrijf verschillende transities ondergaan. Zo werd er eerst vanuit een kleine werkplaats gewerkt waarna in 1967 de mogelijkheid ontstond om aan de Nijverheidsweg een stuk grond te kopen. Hier werd een nieuw pand met woonhuis gebouwd en het pand was voorzien van een grote werkplaats met hypermoderne houtbewerkingsmachines.

Door de jaren heen verschoof de aandacht van verbouwingen en kleinschalige nieuwbouwprojecten, naar grotere projecten. Door deze groei zag het bouwbedrijf zich wederom genoodzaakt om in relatief korte termijn uit te zien naar grotere huisvesting. In 1976 werd het perceel aan de Nijverheidsweg 64 aangekocht. Hierop werd een grote bedrijfshal en een appartement gerealiseerd. Met de toenemende vraag van particulieren naar bouwmaterialen opende familie van Wingerden in 1977 een Karwei vestiging in Hendrik-Ido-Ambacht.

In 1983 zette Arie van Wingerden junior het bedrijf voort. Ook zijn ondernemerschap wordt gekenmerkt door ambitie en vooruitstrevende keuzes. Zo startte Arie junior, naast de bestaande activiteiten, een eigen architectenbureau. Toentertijd een revolutionaire stap waarbij bedenken en bouwen samen kwamen. Vandaag de dag vallen beide disciplines samen binnen projectontwikkeling. De vastgoedtak werd ook onder zijn leiding geïntroduceerd waarbij bedrijfsmatig onroerend goed in beheer wordt gehouden en verhuurd.

Sinds de zomer van 2007 zijn de kinderen van Arie junior, Stefan van Wingerden en Mariëlle van Vliet-van Wingerden werkzaam in  het familiebedrijf. Sinds 2015 staan zij samen aan het roer als derde generatie. De nieuwe naam wordt Stemar Groep en tot op de dag van vandaag zetten zij zich in om de verschillende bedrijfsonderdelen tot een succes te behouden!

Terug naar alle inspiratie

Contact opnemen

Wij maken graag kennis met u!

Wellicht bent u benieuwd naar onze portfolio of zoekt u nu een woning en bent u benieuwd naar onze (komende) projecten. Of u bent (op termijn) op zoek naar een nieuw bedrijfspand of kantoor met specifieke kenmerken, voelt u vrij contact met ons op te nemen.

Klanten voor wie wij werken