Stemar groep

Nieuws

Samenwerkingspartner - Sam Wisse

Al 25 jaar is Wisse Makelaardij & Hypotheken een begrip in Hendrik-Ido-Ambacht. Onder het motto ‘Voel je thuis!’ draagt Wisse zorg voor zowel de verkoop als de aankoop van woningen voor mensen. Wij gingen met Sam Wisse, de zoon van de oprichter van het bedrijf, in gesprek over zijn bedrijf, de samenwerking met Stemar groep én het nieuwste project Veersedyck.

Wisse Makelaardij en Hypotheken bestaat al 25 jaar

’Op 1 januari 2023 bestaan wij 25 jaar. Een half jaar na de oprichting van het bedrijf ben ik mijn vader gaan ondersteunen op het gebied van hypotheken. Zo werkte ik in de avonden, naast mijn toenmalige baan, als hypotheekadviseur. Dat resulteerde al snel in een nieuwe tak van sport, namelijk Wisse Hypotheken. ‘Niet veel later ben ik mezelf ook gaan specialiseren als makelaar, zo vertelt Sam Wisse over het ontstaan van het bedrijf. Vandaag de dag is hij registermakelaar RM, Registertaxateur RT en hypotheekadviseur. Je kunt wel zeggen dat hij de kneepjes van het vak wel kent.  

Passie voor makelaardij en hypotheken

De vraag wat Sam Wisse zo waardeert aan zijn vak brengt een glinstering van plezier in zijn ogen. ‘De veelzijdigheid van het vak’, zegt hij zonder twijfel. ‘Het omgaan met mensen vind ik mooi, samen met het onderhandelen. Bovendien geniet ik van de woningen, de architectuur en de bouwkunde. Mijn opa was aannemer en ik vind het zo gaaf om te zien hoe de projecten zich ontvouwen. Zo rijd ik wekelijks door de nieuwbouw in de Volgerlanden om te zien wat ze daar aan het doen zijn.’

De Veersedyck dijkwoningen

Op dit moment wordt het project Veersedyck vervaardigd. De woningen zijn allemaal alreeds verkocht door Wisse Makelaardij en in de loop van 2023 zullen de huizen opgeleverd worden. Enthousiast deelt Sam Wisse over het project: ‘De woningen aan de Veersedyck zijn beneden- en bovenwoningen met een leuk formaat. Als mensen aan komen rijden, dan realiseren ze zich: ‘Wow! Er staat wat!’. Het is geen appartementendoos, maar je wordt er blij van. Het is gewoon af! Stemar groep wil graag betrokken zijn in het dorp én iets moois realiseren’.

Wat Stemar groep kenmerkt...

‘Stemar groep is een lokale partij, die weet wat er leeft in Hendrik-Ido-Ambacht en wat er gewenst is. Regelmatig komen er projectontwikkelaars voorbij die elders uit het land komen en die een project ontwikkelen dat elders wel verkoopt, maar hier niet. Een Stemar project kenmerkt zich door kwaliteit en goede architectuur. In  samenwerking met Den Dunnen, wat een no nonsens aannemer is, maakt Stemar groep iets moois. Zo zijn ze betrokken en is er geen sprake van ram- en stampwerk. Als Stemar groep iets ontwerpt, komt het altijd goed. Ik hoop in de toekomst vaker samen te werken, het werkt altijd prettig samen met de korte lijnen en het samen sparren.’, zo deelt Sam Wisse over wat Stemar groep kenmerkt.

Wisse's tips rondom de aanschaf van een nieuwe woning

Ter afsluiting van het gesprek deelt Sam Wisse nog een aantal tips rondom het vinden van een nieuwe woning.

  1. Sparen is nooit gek.
  2. Het is belangrijk dat je voor jezelf nadenkt over het termijn waarin je wilt verhuizen. Ga je volgend jaar trouwen of verwacht je gezinsuitbreiding en zou je na bijvoorbeeld een tweede kindje willen verhuizen? Dan is het goed om dat mee te nemen in je plan.
  3. Wanneer je een eigen huis hebt, zorg dat het huis verkoopklaar is.
  4. Op dit moment zijn de kant en klare woningen populair. Doe geen gekke investeringen, zoals een gele of een rode keuken als je weet dat je slechts een aantal jaar in een huis gaat wonen, om vervolgens door te stromen. Let goed op en kijk om je heen, wat is er nu gewild?
  5. Daar waar jaren geleden niemand keek naar het energielabel van een huis, is dat vandaag de dag belangrijk. Ben je in de gelegenheid je huis meer te isoleren, pak dan die kans! Mocht je een huis willen kopen, kijk dan goed naar het energielabel. De NVM heeft inmiddels de vragenlijst aangepast waardoor je nog meer inzicht hebt in gebruik en maandlasten op het gebied van gas en elektra.

Wil je op de hoogte blijven van de projectontwikkeling van Stemar groep, volg ons dan via LinkedIn.

Terug naar alle inspiratie

Contact opnemen

Wij maken graag kennis met u!

Wellicht bent u benieuwd naar onze portfolio of zoekt u nu een woning en bent u benieuwd naar onze (komende) projecten. Of u bent (op termijn) op zoek naar een nieuw bedrijfspand of kantoor met specifieke kenmerken, voelt u vrij contact met ons op te nemen.

Klanten voor wie wij werken