Stemar groep

Nieuws

Samenwerkingspartner - Martijn Muller

MM maakt sinds een aantal jaar alle vormgeving rondom de projecten van Stemar groep. Van naam en logo tot brochure en bouwboard. De samenwerking stamt van een project zo’n acht jaar geleden. ‘We werkten beiden mee in dat project en leerden elkaar op die manier kennen. De klik was er meteen, het zijn ontzettend leuke mensen. En zo is Stemar groep klant geworden bij MM.’ In gesprek met Martijn Muller wordt duidelijk waarom dit wederzijds zo goed bevalt.

Vragen, denken, creƫren en doen

‘Bij MM zijn we nuchter en willen we iets neerzetten wat klopt. Een klant komt met een vraag bij ons en dan stellen we soms eerst wat vragen terug om erachter te komen wat de klant precies wil. Wanneer de strategie helder is, kunnen wij in lijn daarmee iets bedenken wat de boodschap van de klant goed laat zien. Daarom hebben we vier woorden als houvast bedacht: vragen, denken, creëren, doen,’ vertelt Martijn over hun werkwijze. Door de lange samenwerking kennen ze Stemar groep zó goed, dat ze op een vraag van Stemar meteen kunnen gaan denken over een passend antwoord.

Prachtige projecten

Werken voor Stemar groep betekent werken aan prachtige projecten. Die zijn uniek qua architectuur. Denk aan project Waterbusplein, De Noordkade waar wij ons deel aan hebben bijgedragen. ‘Het is super tof om de vormgeving eromheen te mogen bedenken. Vooral ook omdat Stemar groep meegaat in wat wij doen,’ aldus een enthousiaste Martijn. ‘Je kent elkaars stijl en daardoor is er een goede aansluiting. Het fijne is dat Stemar groep ons helemaal vrij laat in het creatieve proces. Ze zijn ook altijd enthousiast over wat we bedacht hebben. We zijn op elkaar ingespeeld, dat werkt fijn’. Dat hij hier energie van krijgt, is te zien aan de lichtjes in zijn ogen en de brede lach op zijn gezicht. 

Warme samenwerking

Wat de samenwerking kenmerkt is dat het contact verder gaat dan het puur zakelijke. De relatie is het belangrijkst. ‘We kunnen met elkaar delen, van elkaar leren en er is aandacht voor elkaar. Het is ècht, niet gespeeld,’ vertelt Martijn. Die echtheid, dat maakt het verschil in alles. Het klinkt door in alles wat je doet, en daar wordt het alleen maar beter van. En dat is een tweede kenmerk waarin MM en Stemar groep elkaar vinden: gaan voor kwaliteit. ‘Wat daarin zeker meespeelt is dat we allebei een klein bedrijf zijn. Wij kennen iedereen bij Stemar groep en zij kennen iedereen bij ons. Er is één duidelijk aanspreekpunt en er wordt kort op de bal gespeeld. Dat werkt prettig.’ Lachend: ‘En Martine zingt aan de telefoon. Zij is altijd vrolijk en zorgt voor een positieve vibe, hoe druk het ook is.’

Druk op de ketel

Wat serieuzer vervolgt Martijn: ‘Wij zitten als bedrijf altijd aan het eind van de lijn in een project. Elke vertraging en achterstand heeft gevolgen voor ons. Voor ons is minder tijd over en wij werken dus veel onder druk. Bij Stemar groep ervaren we die enorme druk veel minder. Bij hen is alles goed geregeld. En mocht er toch tijdsdruk ontstaan, dan zijn ze ook reëel in hun verwachting naar ons toe. Er is altijd overleg mogelijk.’ Wat hem opvalt, is dat bij Stemar groep de spullen altijd goed zijn. ‘Als wij de juiste input hebben en de tekeningen kloppen, dan kunnen wij een goede brochure maken. Dat onderdeel is bij Stemar groep prima geregeld. De onderlinge aansluiting is goed.’

Gunfactor

Wat Martijn waardeert, is dat Stemar groep al zoveel jaar voor MM kiest. In Martijns woorden: ‘Ze gunnen ons het creatieve proces rondom een project.’ Martijn op zijn beurt gunt Stemar groep dat ze zakelijk goed blijven draaien en dat het met hen persoonlijk ook goed gaat.

Terug naar alle inspiratie

Contact opnemen

Wij maken graag kennis met u!

Wellicht bent u benieuwd naar onze portfolio of zoekt u nu een woning en bent u benieuwd naar onze (komende) projecten. Of u bent (op termijn) op zoek naar een nieuw bedrijfspand of kantoor met specifieke kenmerken, voelt u vrij contact met ons op te nemen.

Klanten voor wie wij werken