Stemar groep

Nieuws

Klantverhaal BAKKER accountants & adviseurs

Vanaf het moment dat je het kantoor binnenstapt, kijk je je ogen uit! De pracht van de inrichting van het pand tot aan het adembenemende uitzicht over de rivier de Noord. Sinds de oplevering van De Noordkade is BAKKER accountants & adviseurs een van de trotse eigenaars van een kantoor in het Maritiem Ondernemershuis op het Waterbusplein in Hendrik-Ido-Ambacht. Wij gingen in gesprek met Richard de Geus, die vol enthousiasme deelt over zijn nieuwe kantoorlocatie.

'Nu zitten wij er echt'!

Na een rondleiding door het prachtige kantoor zitten we met een heerlijk bakkie koffie aan de bar. Het uitzicht over de rivier laat enerzijds een bedrijvigheid zien door alle schepen die voorbij varen, anderzijds straalt het uitzicht rust uit. De perfecte plek om te werken. Het eerste wat Richard deelt is: ‘Nu zitten we er echt! Het oude pand in Ridderkerk, waar we als bedrijf meer dan 50 jaar hebben gezeten, mis ik niet. Sterker nog, het voelt als een ver verleden. In het nieuwe pand loop je anders rond. Het lijkt alsof je van werk veranderd bent, wat een frisse blik geeft op dingen. Als team hebben we er hard voor gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Nu we hier op het Waterbusplein zitten, vult het mij met trots.’

Een nieuw pand vinden was  nog niet zo eenvoudig

‘Het was niet eenvoudig iets te vinden’, zo vervolgt Richard zijn verhaal. ‘We hebben veel mogelijkheden voorbij zien komen in onze zoektocht naar een nieuw pand. Ons voormalige pand zat in het centrum van Ridderkerk. Er kwamen wel eens bestaande panden op het industrieterrein vrij maar vaak oudere panden waar nog veel aan moest gebeuren, of het aantal vierkante meters klopte niet met wat we zochten. Totdat ik in aanraking kwam met een makelaar die namens de projectontwikkelaar nog een huurder zocht voor het penthouse aan De Noordkade. Dit was precies waar we naar op zoek waren. En dus werd de overstap van Ridderkerk naar Hendrik-Ido-Ambacht gemaakt.’

Het resultaat was precies zoals op de tekening

Toch was er nog wat geduld  nodig om het pand te kunnen betrekken. Zo was Richard in de gelegenheid om 1,5 jaar mee te kijken met de bouw en het ontwerp van de architecten. ‘Vanaf een tekening lijkt het ontwerp te mooi om waar te zijn. Als je rondloopt op de bouw kun je het je nog niet voorstellen dat het wordt zoals op de tekening. Maar het eindresultaat is precies zoals het bedoeld was. Het moment dat het dan écht opengaat is tof! Zo gingen we op 2 januari open en trapten we af met de medewerkers tijdens een welkomstontbijt. Op 10 februari mogen onze relaties kennis komen maken met het gebouw, voor zover ze niet al geweest zijn natuurlijk’.

Alles klopt in het ontwerp

Wanneer je door het pand loopt, zie je gewoon dat alles klopt. De inrichting is ontworpen door RoosRos, het architectenbureau dat ook het gebouw heeft ontworpen. Hierdoor past de inrichting perfect bij de uitstraling van het gebouw. ‘Het is echt prachtig!’, zo deelt Richard enthousiast. ‘Het pand is ingericht met ergonomische werkplekken; zo beschikt iedereen over elektronische ‘zit-sta' bureaus, dubbele beeldschermen, nieuwe bureaustoelen en dergelijke.

Tussen kerst en oud en nieuw zijn we met hulp van het eigen personeel verhuisd. Omdat bijna alle inventaris nieuw geleverd was en alle dossiers zijn gedigitaliseerd, viel dat overigens reuze mee.

Speciale complimenten mogen best gegeven worden voor de prachtige visgraat PVC vloer geleverd door de firma Berg&Berg en de met de handgemaakte bar en keuken door Achterberg interieurbouw. En zijn er meerdere lokale spelers ingezet voor andere afwerking zoals de talloze bloemenbakken van De Sitter Bloemen.

Naast de verhuizing is er nóg meer nieuws

Naast de verhuizing naar De Noordkade was er nog een grote verandering bij BAKKER. Zo deelt Richard: ‘Jan Huijser, die sinds 1999 mede-eigenaar van het kantoor was, is vanwege het bereiken van de 60 jarige leeftijd uitgetreden als partner. Ook al doet Jan een stapje terug, blijft hij gelukkig nog wel betrokken bij ons kantoor. Met zijn uittreden zijn er vier nieuwe partners toegetreden. Het nieuwe partnerteam bestaat nu uit drie mannen en twee vrouwen, wat een mooie diversiteit creëert. Dat brengt absoluut nieuwe mogelijkheden en een frisse blik op zaken. Wat ook heel mooi is om te zien is dat de vier nieuwe partners allen uit de eigen gelederen komen.’

Frisse wind én nieuwe energie geeft een inspirerend toekomstperspectief

‘Het nieuwe partnerteam zorgt voor een frisse wind en nieuwe energie hetgeen ons bedrijf zeker goed zal doen. Van het nieuwe pand verwachten wij dat dit zowel bestaande als potentiële klanten én medewerkers zal inspireren’, vervolgt Richard enthousiast zijn verhaal. ‘Zo zijn we super goed bereikbaar vanaf de A15 en middels de Waterbus die een directe aansluiting heeft met zowel Rotterdam als Dordrecht. Bovendien heeft sportschool MyLife een vestiging in het pand naast ons, waardoor wij ons personeel een mooie aanbieding hebben gedaan om gebruik te maken van onze bedrijfsfitness regeling. Hier wordt al goed gebruik van gemaakt. Als klap op de vuurpijl zijn er maar liefst twee restaurants gevestigd op de begane grond.’ Kortom, Richard kijkt uit naar de veelbelovende jaren die nog zullen komen!

Terug naar alle inspiratie

Contact opnemen

Wij maken graag kennis met u!

Wellicht bent u benieuwd naar onze portfolio of zoekt u nu een woning en bent u benieuwd naar onze (komende) projecten. Of u bent (op termijn) op zoek naar een nieuw bedrijfspand of kantoor met specifieke kenmerken, voelt u vrij contact met ons op te nemen.

Klanten voor wie wij werken