Stemar groep

Nieuws

Herbert en Mandy van Vijven- kopers penthouse in De Residentie

‘Wat mij zo aanspreekt aan Hendrik-Ido-Ambacht is het dorpse karakter wat nog steeds heerst in het dorp,’ zo vertelt Herbert van Vijven tijdens het interview over hun penthouse in De Residentie. Samen met zijn vrouw Mandy en dochter kijkt hij uit naar hun nieuwe woning in de Volgerlanden, die medio maart 2022 opgeleverd zal worden.

Verhuizen is een goed idee, maar niet uit Hendrik - Ido - Ambacht

In 2008 kocht familie van Vijven een woning aan de Agnes Bartoutslaan en deden zij hun intrede in het dorp Hendrik-Ido-Ambacht. Het dorp is midden in de Drechtsteden gelegen en ondanks de verstedelijking in de dorpen er om heen, heeft het zijn dorpse karakter weten te behouden. ‘Als je naar de winkel gaat, herkennen de mensen je. Je leert veel mensen in het dorp kennen. Bovendien is één van onze dochters hier opgegroeid. Verhuizen vond ik een goed idee, maar niet uit Hendrik-Ido-Ambacht’, lacht Mandy van Vijven.

Ik heb vertrouwen in Stemar Groep

Het echtpaar stond open om ooit een appartement te betrekken, maar ze waren nog niet actief op zoek naar een andere woning. Toen Mandy in het weekblad een artist impression zag van De Residentie, liet ze dit meteen aan haar man zien met enthousiasiasme: ‘Dit vind ik wel heel mooi! Ik weet niet waar het komt, maar dit vind ik geweldig'. Dat was genoeg voor Herbert om meteen contact op te nemen met Stemar groep’. Herbert vervolgt het gesprek: ‘Zo kwamen we bij Mariëlle van Vliet - van Wingerden, met wie we het project hebben besproken. Mariëlle nodigde ons uit om onze ideeën of dingen die wij graag terug zouden willen zien in het project met hen te delen. Ze waardeerde onze input. En dat is wat we hebben gedaan. Vandaag de dag is Mariëlle nog steeds ons aanspreekpunt. Mariëlle is altijd op alle punten teruggekomen die we ingebracht hebben, ook na het tekenen. Dat geeft vertrouwen. Als iets niet kan, wordt uitgelegd waarom het niet kan.’

Goede samenwerking werpt zijn vruchten af

‘Het proces is zowel met Mariëlle van Stemar groep als met Oene Mulder van Van Spronsen makelaars heel leuk verlopen.’ Hun huidige woning heeft familie van Vijven ook via Van Spronsen makelaars gekocht. Zo hadden ze in 2019 het eerste gesprek met Oene, waarna ze gezamenlijk opgetrokken zijn. Naast de prettige samenwerking met Stemar groep en Van Spronsen makelaars zijn Herbert en Mandy ook goed te spreken over Den Dunnen bouw. ‘Als je met Den Dunnen in gesprek gaat, is er veel mogelijk.’ ‘De samenwerking van de makelaar, de aannemer en Stemar groep werpt zijn vruchten af. Je ziet dat ze leuk samenwerken. Als iedereen goed afgestemd is op elkaar, creëer je veel tevredener klanten. Terwijl het niet persé meer kost.’

Het dorpse karakter komt terug in De Laantjes

‘Wat ik het leuke vind aan project De Residentie is dat het centraal in de Laantjes ligt, naast een groenstrook met speeltoestellen,’ zo stelt Herbert. ‘Het dorpse karakter komt terug in De Laantjes, mede door de verschillende geveltjes. Alle woningen hebben een zinken dakgoot aan de straatzijde. Ik was gisteren even op de bouw, waarna ik in het donker naar huis reed. Het is zo gezellig als je door de wijk heen rijdt met alle verschillende bouwstijlen. Stemar groep heeft het zo goed gedaan door al die verschillende bouwstijlen samen te voegen.’ Mandy voegt toe dat het appartementencomplex haar juist aansprak omdat het niet standaard is. Ook de ligging van het terras is bijzonder prettig. Het geeft veel privacy omdat het niet geschakeld zit aan dat van de buren.  

Terug naar alle inspiratie

Contact opnemen

Wij maken graag kennis met u!

Wellicht bent u benieuwd naar onze portfolio of zoekt u nu een woning en bent u benieuwd naar onze (komende) projecten. Of u bent (op termijn) op zoek naar een nieuw bedrijfspand of kantoor met specifieke kenmerken, voelt u vrij contact met ons op te nemen.

Klanten voor wie wij werken